Szkoła Podstawowa nr 67 z Oddziałami Integracyjnymi im. Komisji Edukacji Narodowej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym Nr 20

 

40-756 Katowice

ul. Zielona 5

tel. 32 20 23 910

sekretariat@zsp20.katowice.pl

JADŁOSPIS

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne.
  5. Seler i produkty pochodne.
  6. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: mleka, glutenu, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

W JADŁOSPISIE MOGĄ WYSTĘPOWAĆ ALERGENY

 

Poniedziałek 03.11.25 r.

Żurek z ziemniakami i kiełbasą 300 ml

Pierogi ruskie z cebulką. Cytrynada 200ml

Wtorek 04.11.25 r.

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 300 ml

Sznycel wieprzowy. Ziemniaki. Surówka z ogórka, pora, rzodkiewki z koperkiem.

Kompot owocowy 200 ml

Środa 05.11.25 r.

Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml

Spaghetti po Bolońsku.

Kompot śliwkowy 200 ml

Czwartek 06.11.25 r.

Zupa koperkowa z makaronem 300 ml

Pałeczka z kurczaka. Ziemniaki. Ćwikła z chrzanem.

Mieszanka kompotowa 200 ml

Piątek 07.11.25 r.

Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki 300 ml

Polędwiczki z mintaja . Ziemniaki. Marchewka oprószana.

Kompot truskawkowy 200 ml

Środa 12.11.25 r.

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą 300 ml

Kluski leniwe z masłem.

Kompot truskawkowy 200 ml

Czwartek 13.11.25 r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 ml

Kurczak w sosie”4 SERY” z makaronem.

Mieszanka kompotowa 200 ml

Piątek 14.11.25 r.

Filet z morszczuka. Ziemniaki. Sałata masłowa z pomidorem.

Kompot z czarnej porzeczki 200 ml

Poniedziałek 17.11.25 r.

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami kiełbasą 300 ml

Makaron z białym serem i masłem.

Sok owocowy

Wtorek 18.11.25 r.

Zupa grysikowa z bukietem warzyw 300 ml

Klops w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Brokuł z wody.

Kompot wieloowocowy 200 ml

Środa 19.11.25 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml

Indyk duszony w warzywach z ryżem. Sałata lodowa z kolorowymi paprykami.

Kompot śliwkowy 200 ml

Czwartek 20.11.25 r.

Rosół z ryżem 300 ml

Kopytka z mięsem i cebulką. Kapusta czerwona parzona.

Kompot truskawkowy 300 ml

Piątek 21.11.25 r.

Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 300 ml

Jajko sadzone. Ziemniaki. Żółta i zielona fasolka szparagowa.

Kompot porzeczkowy 200 ml

Poniedziałek 24.11.25 r.

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i kiełbasą 300 ml

Ryż ze śmietaną, ananasem i brzoskwinią.

Mieszanka kompotowa 200 ml

Wtorek 25.11.25 r.

Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki 300 ml

Kotlet mielony. Ziemniaki. Mizeria.

Kompot z czarnej porzeczki 200 ml

Środa 26.11.25 r.

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 300 ml

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Sałatka szwedzka.

Kompot truskawkowy 200 ml

Czwartek 27.11.25 r.

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 300 ml

Filet z piersi kurczaka. Ziemniaki. Buraczki zasmażane.

Kompot śliwkowy 200 ml

Piątek 28.11.25 r.

Kostka rybna z mintaja. Ziemniaki. Kapusta duszona.

Kompot agrestowy 200 ml

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.