JADŁOSPIS
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: mleka, glutenu, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
W JADŁOSPISIE MOGĄ WYSTĘPOWAĆ ALERGENY
Poniedziałek 03.11.25 r.
Żurek z ziemniakami i kiełbasą 300 ml
Pierogi ruskie z cebulką. Cytrynada 200ml
Wtorek 04.11.25 r.
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 300 ml
Sznycel wieprzowy. Ziemniaki. Surówka z ogórka, pora, rzodkiewki z koperkiem.
Kompot owocowy 200 ml
Środa 05.11.25 r.
Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml
Spaghetti po Bolońsku.
Kompot śliwkowy 200 ml
Czwartek 06.11.25 r.
Zupa koperkowa z makaronem 300 ml
Pałeczka z kurczaka. Ziemniaki. Ćwikła z chrzanem.
Mieszanka kompotowa 200 ml
Piątek 07.11.25 r.
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki 300 ml
Polędwiczki z mintaja . Ziemniaki. Marchewka oprószana.
Kompot truskawkowy 200 ml
Środa 12.11.25 r.
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą 300 ml
Kluski leniwe z masłem.
Kompot truskawkowy 200 ml
Czwartek 13.11.25 r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 ml
Kurczak w sosie”4 SERY” z makaronem.
Mieszanka kompotowa 200 ml
Piątek 14.11.25 r.
Filet z morszczuka. Ziemniaki. Sałata masłowa z pomidorem.
Kompot z czarnej porzeczki 200 ml
Poniedziałek 17.11.25 r.
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami kiełbasą 300 ml
Makaron z białym serem i masłem.
Sok owocowy
Wtorek 18.11.25 r.
Zupa grysikowa z bukietem warzyw 300 ml
Klops w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Brokuł z wody.
Kompot wieloowocowy 200 ml
Środa 19.11.25 r.
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml
Indyk duszony w warzywach z ryżem. Sałata lodowa z kolorowymi paprykami.
Kompot śliwkowy 200 ml
Czwartek 20.11.25 r.
Rosół z ryżem 300 ml
Kopytka z mięsem i cebulką. Kapusta czerwona parzona.
Kompot truskawkowy 300 ml
Piątek 21.11.25 r.
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 300 ml
Jajko sadzone. Ziemniaki. Żółta i zielona fasolka szparagowa.
Kompot porzeczkowy 200 ml
Poniedziałek 24.11.25 r.
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i kiełbasą 300 ml
Ryż ze śmietaną, ananasem i brzoskwinią.
Mieszanka kompotowa 200 ml
Wtorek 25.11.25 r.
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki 300 ml
Kotlet mielony. Ziemniaki. Mizeria.
Kompot z czarnej porzeczki 200 ml
Środa 26.11.25 r.
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 300 ml
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Sałatka szwedzka.
Kompot truskawkowy 200 ml
Czwartek 27.11.25 r.
Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 300 ml
Filet z piersi kurczaka. Ziemniaki. Buraczki zasmażane.
Kompot śliwkowy 200 ml
Piątek 28.11.25 r.
Kostka rybna z mintaja. Ziemniaki. Kapusta duszona.
Kompot agrestowy 200 ml
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.